09/10/2012

Blue Sky maakt animatiefilm van Peanuts

Ice Age: Continental Drift20th Century Fox Animation en Blue Sky Studios hebben de filmrechten bemachtigd op Peanuts, de populaire stripreeks van de Amerikaan Charles Schulz.

De strips, die in duizenden kranten verschenen sinds de eerste publicatie in 1950, draaien om de alledaagse avonturen van inmiddels wereldbekende figuren, onder wie de jongen Charlie Brown, zijn vrienden Linus en Lucy van Pelt, zijn hond Snoopy en het gele vogeltje Woodstock. Van Peanuts verschenen ook een aantal korte animatieseries en -films.

Op 25 november 2015, wanneer de 65e verjaardag van de strips en de 50e verjaardag van de tv-special A Charlie Brown Christmas wordt gevierd, moet een nieuwe animatiefilm in de bioscoop verschijnen. Een titel is er nog niet.

Charlie & SnoopyDe film wordt geregisseerd door Steve Martino (Horton Hears a Who!, Ice Age: Continental Drift). Het script wordt gepend door Craig Schulz, Bryan Schulz en Cornelius Uliano. De drie schrijvers (waarvan de eerste twee respectievelijk de zoon en kleinzoon zijn van de striptekenaar) zijn ook als producenten aan de film verbonden.

Volgens de studio werd er twee jaar lang over de filmrechten (en de creatieve invulling) onderhandeld met de familie Schulz. Afgaande op het vorige werk van animatiestudio Blue Sky (zoals Ice Age, Rio en het nog te verschijnen Epic) worden de stripfiguren wellicht met computeranimatie in 3D tot leven gebracht.

Geplaatst door onder Films