23/09/2012

Disney start productie Saving Mr. Banks

Disney meldt dat de productie is gestart van Saving Mr. Banks. Hoewel het hier om een liveactionfilm gaat, zal het nieuws ongetwijfeld ook heel wat fans van de deels geanimeerde film Mary Poppins (1964) interesseren.

Walt Disney en P. L. TraversSaving Mr. Banks vertelt het verhaal van Walt Disney, de bekende filmmaker, die ruim twintig jaar lang probeerde om de Mary Poppins-verhalen te verfilmen van schrijfster Pamela Lyndon Travers.

Aan de film gingen erg moeizame onderhandelingen vooraf. Na een belofte aan zijn twee dochters, probeert Walt Disney voor het eerst in de jaren veertig om een film te maken over Mary Poppins, de zingende kinderoppas met een magische paraplu. Travers weigert echter omdat een geanimeerd karakter Mary Poppins geen eer zou aandoen. Disney zou pas in de jaren zestig tot een akkoord komen, op voorwaarde dat Travers heel wat inspraak kreeg.

Mary PoppinsHet verhaal van de film zoomt in op het lange preproductieproces in 1961, wanneer Travers van Londen naar Hollywood reist om met Walt Disney te onderhandelen over de film die uiteindelijk vijf van de dertien Oscarnominaties zou verzilveren. Naast Disney komt ook scriptschrijver Don DaGradi aan bod, net als de componisten Richard en Robert Sherman (de broers van wie het liedje Chim-Chim-Cher-ee ook een Oscar won).

Tom Hanks vertolkt de rol van Walt Disney, terwijl Emma Thompson gestalte geeft aan Pamela Lyndon Travers, de schrijfster van de kinderboeken. Colin Farrell en Ruth Wilson spelen Goff en Margaret, de vader en moeder van Travers. Rachel Griffiths wordt tante Ellie, de zus van Margaret die als inspiratie voor Poppins diende. Verder zijn ook Bradley Whitford (DaGradi), Jason Schwartzman (Richard Sherman), B.J. Novak (Robert Sherman), Paul Giamatti (Ralph, de limousinechauffeur die Travers rondrijdt) en Kathy Baker (Disneys hulpje Tommie) in de film te zien.

John Lee Hancock (The Blind Side, The Rookie) regisseert de film naar een script van Kelly Marcel, die het verhaal samen heeft bedacht met Sue Smith. De film wordt in de omgeving van Los Angeles opgenomen, met iconische locaties zoals Disneyland in Anaheim en de Disney Studios in Burbank.

Het resultaat wordt in 2013 in de bioscoop verwacht.

(Via Stitch Kingdom – Afbeelding bovenaan: Walt Disney en P. L. Travers)

Geplaatst door onder Films