12/09/2012

Handvol fragmenten uit Frankenweenie

Frankenweenie is de nieuwe, langverwachte stop-motionfilm van regisseur Tim Burton. De film wordt volledig in zwart-wit gemaakt en wordt dit jaar in 3D in de bioscoop uitgebracht.

FrankenweenieHet verhaal draait om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Wanneer de vrolijke viervoeter door een auto wordt aangereden, brengt zijn baasje hem opnieuw tot leven met elektrische impulsen (à la Frankenstein, vandaar de titel). Hij wil zijn monsterlijke creatie voor de buitenwereld verborgen houden, maar het duurt niet lang voor de andere kinderen op school zijn geheim ontdekken. En zij willen ook hun eigen huismonster…

Onderaan in dit bericht vind je de eerste clip uit de stop-motionprent. Daarin is te zien hoe leraar Mr. Ryzkruski (ingesproken door Martin Landau) de leerlingen uitlegt wat bliksem is – en hoe gevaarlijk de elektrische vonk is. Daarnaast zijn er vijf tv-spotjes verschenen waarin nieuwe stukjes uit de animatiefilm zijn te zien.

De film wordt in oktober 2012 in Nederland en België verwacht.

Frankenweenie – Clip Lightning

Tv-spotjes voor Frankenweenie

(Via Stitch Kingdom)

Geplaatst door onder Films, Trailers