22/09/2012

Fox plant stripverfilming Cardboard

CardboardDoug TenNapel is een bekroonde, Amerikaanse animator, illustrator en schrijver. Hij maakt korte films, stripverhalen en van zijn karakter Earthworm Jim werd een populaire game en animatieserie gecreëerd.

Een van zijn strips verschijnt straks misschien als animatiefilm in de bioscoop. Filmstudio Fox Animation heeft namelijk een optie genomen op de filmrechten van Cardboard, een fantasievolle graphic novel van TenNapel van wel 288 pagina’s dik.

Cardboard - Doug TenNapelHet verhaal draait om Mike, een arme, alleenstaande vader die als verjaardagsgeschenk voor zijn zoon Cam een kartonnen doos koopt. Samen bouwen ze van de doos een bokser, die wat later op magische wijze tot leven komt. Dat trekt dat de aandacht van de gemene buurjongen Marcus, die met stukjes van het karton zijn eigen leger wil maken…

De acteur die drie films lang Spider-Man speelde, Tobey Maguire, spreekt mogelijk een van de stemmen in voor de animatiefilm. Fox werkt hiervoor samen met uitgever Graphix, Material Pictures (de studio van Maguire) en WedgeWorks. Dat laatste is het bedrijfje van Chris Wedge (Ice Age, Robots, Epic). Hij is niet alleen als producent aan het project verbonden, maar zou ook interesse hebben om de film te regisseren.

Achter de schermen wordt ook nog aan twee liveactionfilms gewerkt die gebaseerd zijn op een strip van TenNapel: Ghostopolis bij Walt Disney en Monster Zoo bij Paramount.

Enkele voorbeeldpagina’s uit de strip (klik voor hoge resolutie)

(Via Variety – Preview via Amazon)

Geplaatst door onder Films