04/08/2012

Knap voorsmaakje van Song of the Sea

The Secret of KellsIn 2010 werd The Secret of Kells genomineerd voor een Oscar voor de Beste Animatiefilm. De tekenfilm was een visueel pareltje waarbij het leek alsof de geïllustreerde karakters uit een legendarisch manuscript tot leven kwamen.

Cartoon Saloon, de Ierse animatiestudio achter de film, en regisseur Tomm Moore werken al een paar jaar aan Song of the Sea. De nieuwe prent is in volle ontwikkeling en krijgt een gelijkaardige tekenstijl. Het verhaal, geschreven door Moore en Will Collins, gaat over het laatste zeehondenkind. Net zoals The Secret of Kells bevat de film typisch Ierse ingrediënten. Dat zijn deze keer de ‘selkies’, bijzondere zeehonden die volgens de eeuwenoude mythen hun vacht kunnen afwerpen en zo als mens op het land kunnen leven.

Song of the SeaNa de verdwijning van hun moeder belanden de tienjarige Ben en zijn vierjarige zusje Saoirse bij hun grootmoeder in de stad. Als ze beslissen om terug te keren naar hun huis aan de zee, wordt hun reis een race tegen de tijd wanneer ze in een wereld belanden die Ben alleen kent uit de verhalen van zijn moeder. De sprookjesfiguren uit die verhalen blijken immers geen fantasie te zijn en Ben ontdekt dat Saoirse een belangrijke rol speelt in hun voortbestaan.

Onderaan vind je een (oud) voorsmaakje van de film en een (nieuwe) knappe verzameling artwork van Tomm Moore (regie, storyboards, character design, rough layout), Adrien Merigeau (art director en backgrounds, zie ook zijn filmpje Old Fangs) en Marie Thorhauge (character design). Het resultaat wordt verwacht in april 2014.

Meer informatie over de hoofdpersonages vind je op de studio’s website.

Concept art voor Song of the Sea (klik voor hogere resolutie)

Song of the Sea – Conceptual trailer

Geplaatst door onder Afbeeldingen, Films