31/08/2012

Trailer voor animatiefilm Nijntje

Sprookjesboom de Film was de eerste van een nieuwe generatie Nederlandse animatiefilms. De tweede productie van eigen bodem is een film die gebaseerd is op de kinderverhaaltjes over de bekende langoor van Dick Bruna.

Nijntje de FilmDe regie van Nijntje de Film is in handen van Hans Perk. De verhalen van Nijntje worden tot leven gebracht met stop-motionanimatie.

In de film zitten heel wat vrolijke liedjes verwerkt. Het verhaal van de bioscoopprent klinkt als volgt: “Nijntje, Nina, Knorretje en Snuffie gaan op speurtocht door de dierentuin, op zoek naar een schat. Ze moeten daarvoor één voor één de vijf raadsels oplossen die vader en moeder Pluis hen geven. Onderweg komen Nijntje en haar vriendjes allerlei dieren tegen en beleven ze met elkaar de leukste avonturen.”

De film werd in eigen land bedacht en ontwikkeld, maar elders uitgewerkt. Zo werden de poppen wel gemaakt in Nederland bij Pedri Animation, maar gebeurde het animeren in Denemarken bij A. Film.

Nederlandse stemmen worden verzorgd door Eva Poppink (Nijntje), Hanna Verboom (Nina), Isa Hoes (moeder Pluis), Barry Atsma (vader Pluis), Huub van der Lubbe (dierenoppasser) en Marc-Marie Huijbregts (Knorretje).

Nijntje de Film wordt in Nederland verwacht op 30 januari 2013.

Trailer voor animatiefilm Nijntje de Film

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Nederland, TrailersWarning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/animblog/site/wp-content/plugins/disqus-recent-comments-widget/disqus_recent_comments_widget.php on line 368