27/07/2012

Teaser voor animatiefilm Foosball

Foosball (Metegol)Metegol (Foosball) is de eerste animatiefilm van Juan José Campanella, de Argentijnse regisseur van de Oscarwinnende liveactionfilm El secreto de sus ojos (The Secret in Their Eyes). Veteraan Sergio Pablos (Despicable Me, Rio) is de animation supervisor. De film is gebaseerd op een kortverhaal van Roberto Fontanarrosa, die samen met Eduardo Sacheri, Gaston Gorali en Axel Kuschevatzky het script schreef.

Het verhaal draait om de verlegen Amadeo, die als kind maar in één ding goed was: tafelvoetbal spelen. Als volwassene heeft hij niet zo veel aan dat talent, maar daar komt plotseling verandering in wanneer een voetbalkampioen terugkeert naar zijn dorp. Hij wil het hele dorp kopen om het te slopen en er ’s werelds grootste voetbalstadion te bouwen. Samen met een stel tot leven gekomen minivoetballers wil Amadeo daar een stokje voor steken.

Het fantasievolle voetbalavontuur (in 3D) wordt in 2013 verwacht. De film is een Spaans-Argentijnse coproductie van een handvol studio’s, waaronder 100 Bares, Plural-Jempsa en Catmandu Entertainment.

Teaser voor Foosball

(Via Vlicous)

Geplaatst door onder Films