14/07/2012

Monsterlijke retrotrailer voor Frankenweenie

Frankenweenie is de nieuwe, langverwachte stop-motionfilm van regisseur Tim Burton. De film wordt volledig in zwart-wit gemaakt en wordt door Walt Disney dit jaar in 3D in de bioscoop uitgebracht.

FrankenweenieHet verhaal draait om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Wanneer de vrolijke viervoeter door een auto wordt aangereden, brengt zijn baasje hem opnieuw tot leven met elektrische impulsen (à la Frankenstein, vandaar de titel). Hij wil zijn monsterlijke creatie voor de buitenwereld verborgen houden, maar het duurt niet lang voor de andere kinderen op school zijn geheim ontdekken. En zij willen ook hun eigen huismonster…

Op Comic-Con in San Diego werd niet alleen een nieuwe poster voorgesteld (in de stijl van oude monsterfilms), maar ook een trailer die een hommage is aan de horrorfilms van weleer. Het fraaie retrospotje ademt een nostalgische sfeer uit en bevat ongeziene beelden uit de animatiefilm. De namen van personages zoals Elsa van Helsing en Edgar E. Gore zijn ook verwijzingen naar oude klassiekers.

De film wordt in oktober 2012 in Nederland en België verwacht.

Retrotrailer voor Frankenweenie

(Via Bleeding Cool)

Geplaatst door onder Films, Trailers