14/06/2012

Teaser The Art of Frankenweenie Exhibition

FrankenweenieFrankenweenie is de nieuwe, langverwachte stop-motionfilm van regisseur Tim Burton. De animatiefilm is volledig in zwart-wit gemaakt en wordt dit jaar in 3D in de bioscoop uitgebracht.

Het verhaal draait om de jonge Victor en zijn hondje Sparky. Wanneer de vrolijke viervoeter door een auto wordt aangereden, brengt zijn baasje hem opnieuw tot leven met elektrische impulsen. Wanneer de andere kinderen op school dat ontdekken, willen zij natuurlijk ook allemaal hun eigen huismonster…

Ter ere van de film werd The Art of Frankenweenie Exhibition opgericht. Die tentoonstelling begint in Spanje (CineEurope, 18-21 juni) en reist door naar Californië (Comic-Con, 11-15 juli). Ook landen zoals Japan, Mexico en Canada komen aan de beurt. Dichter bij huis komt de tentoonstelling in oktober ook naar Frankrijk (Parijs) en Engeland (Londen).

FrankenweenieIn de onderstaande promotievideo onthult Frankenweenie-producent Allison Abbate alvast een stukje van wat er allemaal te zien is: de poppen die gebruikt werden, een boel van Burtons schetsen en een deel van de sets. De fragmenten met een blik achter de schermen zijn opnames die gemaakt werden in de Britse studio van de beroemde poppenmakers Mackinnon and Saunders.

The Art of Frankenweenie Exhibition

(Via Stitch Kingdom)

Geplaatst door onder Achter de schermen, Films, Trailers