15/06/2012

Trailer voor It’s A SpongeBob Christmas

Met Kerstmis verschijnt een bijzondere aflevering van SpongeBob SquarePants. Dan zendt Nickelodeon It’s A SpongeBob Christmas uit, een nieuwe special die voor het eerst met stop-motionanimatie werd gemaakt (in tegenstelling tot de vertrouwde, getekende animatie).

It's A SpongeBob Christmas (stop motion)Inspiratie vonden de makers bij de klassiekers van Rankin/Bass uit jaren 70 (Rudolph the Red-Nosed Reindeer, Santa Claus is Comin’ to Town) en het SpongeBob-liedje Don’t Be A Jerk, It’s Christmas uit 2009. Acteur John Goodman leent zijn stem aan Santa Claus in de nieuwe film die zo’n dertig minuten duurt. De animatie werd gemaakt bij de studio Screen Novelties.

Het verhaal speelt zich af op kerstavond en draait om Plankton die – als een ware Grinch – de sfeer verpest. Hij wil absoluut het recept van de beroemde Krabby Patty-burger bemachtigen en om dat te doen, maakt hij een cake waar hij stiekem ‘jerktonium’ in vermengt. Daardoor veranderen de bewoners van Bikini Bottom in slechte, gemene versies van zichzelf. SpongeBob is de enige die Kerstmis kan redden…

Update: In dit bericht vind je een interessante blik achter de schermen. De personages in de tekenfilmserie hebben vaak erg overdreven gelaatsuitdrukkingen. Om die zo goed mogelijk weer te geven met de poppen, werden er voor de stop-motionversie van SpongeBob ook maffe, vervormde hoofden gemaakt die trouw blijven aan het squash & stretch-principe.

Trailer voor It’s A SpongeBob Christmas

(Via HuffingtonPost)

Geplaatst door onder Series, Trailers