06/06/2012

Stripverfilming Memoirs of a Man in Pajamas

Paco RocaNadat vorig jaar een prachtige, geanimeerde verfilming verscheen van zijn graphic novel Arrugas (Wrinkles), werkt de Spaanse illustrator en stripmaker Paco Roca nu aan een nieuwe animatiefilm die hij zelf zal regisseren.

Bronmateriaal voor die film is zijn eigen strip Memorias de un Hombre en Pijama (Memoirs of a Man in Pajamas). De reeks verscheen ruim anderhalf jaar lang elke week in de Spaanse krant Las Provincias. Uiteindelijk werden de korte, komische verhaaltjes gebundeld in een boek van 140 pagina’s.

Memorias de un Hombre en Pijama (Memoirs of a Man in Pajamas)De film zal naar verluidt uit korte animaties bestaan die worden ingeleid door de regisseur in zijn pyjama. De verhalen zijn semi-autobiografisch, geïnspireerd door Seinfeld en draaien om een veertiger met Peter Pan-trekjes die eindelijk zijn kinderdroom heeft bereikt: de hele dag thuis in zijn pyjama zitten.

Angel de la Cruz, die het script schreef voor Wrinkles, zal dat eveneens doen voor Pajamas. Net zoals de rimpelige tekenfilm Wrinkles wordt de nieuwe pyjamaprent een 2D-film die geproduceerd wordt bij Perro Verde Films, de studio van Manuel Cristobal die eerder dit jaar werd bekroond tot Europese Producent van het Jaar. Cristobal liet ook weten dat er naast de film een tv-/webserie zal verschijnen.

(Via THR en Variety – Afbeelding bovenaan uit Wrinkles)

Geplaatst door onder Films