15/05/2012

Knappe fragmenten uit Ernest & Celestine

Ernest & CelestineErnest & Célestine is de nieuwe tekenfilm van het regisseurstrio Benjamin Renner, Stéphane Aubier en Vincent Patar (die laatste twee maakten de stop-motionfilm Panique au Village). Het verhaal, gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Gabrielle Vincent, draait om de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Ernest (een grote beer die geen notaris, maar een kunstenaar wil worden) en Célestine (een kleine muis die geen tandarts wil worden).

De film is een coproductie van de Franse studio Les Armateurs, StudioCanal, La Parti Production (België) en Mélusine Productions (Luxemburg). Alles werd getekend in Flash, maar in tegenstelling tot de meeste, koele Flash-animaties kreeg de film een warm, aquarelachtig uiterlijk (ontdek een korte blik achter de schermen in ons vorige bericht). Het resultaat moet lijken op een met waterverf gemaakt schilderij dat tot leven komt.

Van de veelbelovende tekenfilm, die dit jaar op het Anima-festival in Brussel werd voorgesteld (waar we het onderste fragment al te zien kregen), zijn nu ook enkele prachtige fragmenten op het web opgedoken. Ernest & Célestine draait dit jaar op het animatiefilmfestival in Annecy en is geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes. Nu al een van m’n grootste favorieten.

Drie fragmenten uit Ernest & Celestine

(Via Catsuka)

Geplaatst door onder Films, Trailers