09/05/2012

Illumination Entertainment gaat Clifford-film maken

Universal en Illumination Entertainment, de studio achter animatiefilms zoals Despicable Me en The Lorax, werken aan een bioscoopfilm over Clifford the Big Red Dog.

Clifford the Big Red DogDe rode reuzenhond dook voor het eerst op in 1963 in een kinderboek van de Amerikaanse auteur en cartoonist Norman Bridwell.

Het verhaal draaide om een kleine pup die als verjaardagscadeau bij de achtjarige Emily Elizabeth belandde. De liefde van de kleine meid zorgde ervoor dat haar hondje Clifford bleef groeien. De rode hond werd wel bijna acht meter groot. Om de viervoeter meer plaats te geven verhuisde de familie van de stad naar het platteland.

Illumination ziet de bioscoopfilm als een hybride combinatie van computeranimatie en live action (zoals de studio’s paashaaskomedie Hop). Het script wordt geschreven door Matt Lopez (The Wild, The Sorcerer’s Apprentice). Chris Meledandri (topman van Illumination) en Deborah Forte (uitgeverij Scholastic Media) zijn als producenten aan de nieuwe film verbonden.

Clifford verscheen eerder al op tv in zijn eigen tekenfilmserie, waarvan je onderaan in dit bericht een fragment kunt bekijken.

Clip uit tekenfilmserie Clifford the Big Red Dog

(Via THR)

Geplaatst door onder Films