29/04/2012

Trailer voor animatiefilm The Dearest

The DearestEun-sil-yee is een nieuwe, genadeloze tekenfilm uit Zuid-Korea. Iets gemakkelijker is de Engelse titel: The Dearest. De handgetekende animatiefilm werd geregisseerd door Sun-Ah Kim en Se-Hee Park en is een productie van Kofic (Korean Film Council).

In-hye en Sun-mi keren terug naar hun geboortedorp. Daar ontdekken ze dat hun oude schoolvriendin Eun-sil, die vroeger door iedereen werd gepest omdat ze mentaal gehandicapt was, is overleden toen ze een kind op de wereld zette.

Wie de vader is, is onbekend en in het dorp wil niemand de baby verzorgen. Samen met Ji-young, een oude schoolvriend, ontfermt het duo zich over de verwaarloosde baby. Langzaamaan ontdekken ze echter de vreselijke waarheid over Eun-sil. Een waarheid die het dorp liever verborgen houdt…

Geen prettige kinderfilm, maar een aangrijpend verhaal voor volwassenen. Onderaan vind je de eerste afbeeldingen en een (helaas niet ondertitelde) trailer voor de film. The Dearest verscheen in Zuid-Korea op 8 maart 2012. De Europese première gaat door in juni op het wereldberoemde animatiefilmfestival in Annecy.

Trailer voor The Dearest

(Via Kafa, Naver en Annecy)

Geplaatst door onder Films, Trailers