25/04/2012

Lee Unkrich werkt aan film over dodenfeest

A Day in the Life of John LasseterIn Las Vegas sprak Pixar-topman John Lasseter gisteren op CinemaCon over drie toekomstige bioscoopfilms. Twee ervan waren al min of meer bekend, maar kregen een verse titel of een nieuwe (Amerikaanse) releasedatum. Daarnaast kondigde de studio ook een derde project aan.

The Good Dinosaur (30 mei 2014) van regisseur Bob Peterson (Up), coregisseur Peter Sohn (Partly Cloudy) en producent John Walker (The Incredibles). De film vertelt het wonderbaarlijke verhaal van wat er gebeurd zou zijn als er geen grote asteroïde neerstortte op aarde en alle dinosaurussen nog gewoon zouden leven. De nieuwe titel doet vermoeden dat er minstens één toffe dino in de film zit.

The Untitled Pixar Movie That Takes You Inside The Mind (19 juni 2015) van regisseur Pete Docter (Up, Monsters Inc), coregisseur Ronnie del Carmen (Dug’s Special Mission) en producent Jonas Rivera (Up). De film vindt plaats in het brein van een meisje en haar gevoelens worden als karakters weergegeven. Haar emoties en ideeën worden dus heel letterlijk gevormd in haar hoofd.

Lee UnkrichThe Untitled Pixar Movie About Día De Los Muertos (datumloos) van regisseur Lee Unkrich (Toy Story 3) en producent Darla K. Anderson (Toy Story 3). Een nieuwe film die zich afspeelt tijdens het bruisende feest dat Día de los Muertos heet. Deze ‘dag van de doden’ is een traditioneel, Mexicaans feest waarbij de overledenen worden herdacht, van wie men gelooft dat hun ziel op dat moment even naar de aarde terugkeert.

Het is nog jaren wachten voor deze nieuwe animatiefilms op het witte doek verschijnen, maar in afwachting daarvan komt de studio eerst nog met Brave en Monsters University.

(Via Variety en PixarTimes)

Geplaatst door onder Films