28/04/2012

Achter Aardmans schermen van Shaun the Sheep 3D

Shaun the SheepVoor Nintendo’s 3DS maakte Aardman Animations enkele bijzondere Shaun the Sheep-afleveringen. De korte filmpjes werden namelijk speciaal in 3D gemaakt, waardoor er nóg meer aandacht ging naar het ruimtelijke aspect van de films. Al komen de grappen nog steeds op de eerste plaats, verduidelijkt producent John Woolley (prima naam om aan een serie over schapen te werken, trouwens).

Het blijft fascinerend om te zien hoeveel aandacht er wordt besteed aan de productie van de stop-motionfilms. Alles is tot in de kleinste details afgewerkt (een veegje modder op een karakter, een hoopje bakstenen naast een schuurtje, noem maar op). In de leuke making-of Raising the Baaa wordt het allemaal uit de doeken gedaan.

Shaun the Sheep in 3D – Raising the Baaa

(Via Entertainment-Focus)

Geplaatst door onder Achter de schermen, Series, Videos ▾