16/03/2012

Illumination maakt The Cat in the Hat-animatiefilm

Jim Carrey in The Cat in the Hat (2003)Producent Chris Meledandri heeft blijkbaar een zwak voor het werk van schrijver Dr. Seuss. Als topman en oprichter van Illumination Entertainment produceerde hij onlangs The Lorax (nu al een financieel succes) en toen hij nog voor Fox Animation werkte werd Horton Hears a Who! verfilmd. Binnenkort komt daar nóg een nieuwe Seuss-adaptatie bij.

Dr. Seuss - The Cat in the HatDe animatiestudio werkt immers aan een met de computer geanimeerde versie van The Cat in the Hat. Dat is een van de populairste kinderboeken van de Amerikaanse auteur Dr. Seuss.

Het verhaal werd al vaker opgepikt door filmstudio’s. In 1971 werd een korte tekenfilm uitgebracht en in 2003 verscheen een weinig succesvolle, live action speelfilm met Mike Meyers als de maffe kat (zie trailer).

De nieuwe 3D-animatiefilm krijgt een script van nieuwkomer Rob Lieber en wordt geproduceerd door Meledandri en Audrey Geisel (weduwe van Theodor Geisel, de echte naam van Dr. Seuss).

Trailer voor liveactionfilm The Cat in the Hat (2003)

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films