16/02/2012

Teaser: Nijntje kondigt eigen bioscoopfilm aan

Nijntje, de 56-jarige langoor van Dick Bruna, is nog steeds springlevend. Na miljoenen boekjes, tv-series en allerlei afgeleide producten maakt het bekendste konijn van Nederland de overstap naar het bioscoopscherm.

Nijntje de FilmDe regie van Nijntje de film is in handen van Hans Perk. De bekende verhalen worden met stop-motionanimatie (met poppetjes als acteurs, dus) tot leven gebracht en niet met handgetekende animatie (wat eigenlijk toch meer voor de hand lijkt te liggen).

In de film gaan Nijntje en haar vrienden op speurtocht door de dierentuin. De avonturen die ze onderweg beleven draaien om thema’s voor de allerkleinsten: dieren, kleuren, vormen en geluiden. Iets oudere kijkers zouden dan weer kunnen genieten van de vele vrolijke liedjes.

De animatiefilm is een coproductie van Warner Brothers Nederland, het Deense A. Film, de KRO, Telescreen Filmproducties en Mercis bv (dat de rechten van Bruna beheert). Nijntje de film kwam tot stand met de steun van het Nederlands Filmfonds, het CoBO-Fonds en het Europese MEDIA-programma.

Nijntje de film wordt verwacht op 30 januari 2013.

Eerste teaser voor Nijntje de film

Geplaatst door onder Eigen bodem, Films, Nederland, Trailers