23/01/2012

Korte animatiefilm: The Gloaming (18+)

The GloamingThe Gloaming is een korte animatiefilm die op de shortlist staat voor de César voor Beste Korte Animatiefilm, de nationale filmprijs van Frankrijk. Het filmpje werd geregisseerd door de Franse studio Nobrain (een collectief van drie regisseurs) en is een coproductie van Autour de Minuit en Sabotage Studio.

De knappe film is een combinatie van verschillende technieken (computer-, stop-motion- en getekende animatie) en geeft een geweldige visie op de wereld. Zonder al te veel te verklappen, zie je in iets meer dan tien minuten het verleden, het heden en de mogelijk verschrikkelijke toekomst van de mensheid. Noem het maar een ijzersterke ‘waarschuwing’ die met prachtige animatie tot leven werd gebracht.

In de hoop een nominatie te versieren, staat het filmpje nog vijf dagen online. Je kunt het op deze website bekijken als je het wachtwoord cesars2012 ingeeft. Doen! Tenminste, als je niet vies bent van een beetje functioneel naakt en geweld. Het is het waard…

Update: The Gloaming staat (tijdelijk) weer online

(Met dank aan Catsuka voor de tip)

Geplaatst door onder Kortfilms