18/01/2012

Video: De grappige toekomst van motion capture

Funny or Die - The Future of CGI (motion capture)De grapjassen van Funny or Die hebben een filmpje gemaakt over de toekomst van motion capture. Dat is een veelbesproken techniek waarbij bewegingen van echte acteurs worden geleend en die daarna als model worden gebruikt voor digitale karakters in een (animatie)film. Denk maar aan Gollum in The Lord of the Rings, de blauwe Na’vi uit Avatar of The Adventures of Tintin, Spielbergs recente verfilming van de avonturen van Kuifje.

In een komische video blikken bekende regisseurs zoals Michael Bay (Transformers) en Jon Favreau (Iron Man) vooruit op de nieuwe toepassingen waarvoor de techniek gebruikt kan worden. Vergeet levende personages spelen, de geanimeerde toekomst is nóg uitdagender…

Korte film The Future of CGI

Geplaatst door onder Extra ▾, Videos ▾