11/01/2012

Twee fragmenten uit Arrugas (Wrinkles)

De Spaanse prent Arrugas (Wrinkles) is een van de achttien films die dit jaar kans maken op de Oscar voor Beste Animatiefilm. Nadat je in april de eerste teaser kon bekijken, vind je nu enkele fragmenten uit de ontroerende tekenfilm van regisseur Ignacio Ferreras.

Wrinkles (Arrugas)Het verhaal – dat gebaseerd is op de gelijknamige strip van Paco Roca – draait om Emilio, een gepensioneerde bankdirecteur die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Hij wordt door zijn zoon naar een bejaardentehuis gebracht, maar heeft het moeilijk om zich daar aan te passen. Gelukkig leert hij Miguel kennen, zijn nieuwe kamergenoot. Samen doen ze er alles aan om niet op de bovenste verdieping te belanden, waar alle hopeloze patiënten hun laatste dagen doorbrengen.

In de eerste video zie je hoe het duo zich als conducteurs voorstelt aan Doña Rosario en stiekem profiteert van de situatie waarin de arme dame zich bevindt. In de tweede clip is te zien hoe sommige activiteiten voor de bejaarden zowel hectisch, vermoeiend, komisch als ondeugend kunnen zijn… Mooi!

Twee clips uit tekenfilm Wrinkles

Geplaatst door onder Films, Trailers