28/12/2011

Achter de Nederlandse schermen van Mac ‘n’ Cheese

Toen HKU-studenten Roy Nieterau, Tom Hankins, Gijs van Kooten en Guido Puijk vijf maanden van hun leven opofferden om Mac ‘n’ Cheese te maken, hadden ze vast niet verwacht dat de korte animatiefilm zou inslaan als een bom.

Mac 'n' CheeseMaar dat deed ie, want hun eindwerk werd op korte tijd meer dan een miljoen keer bekeken. Als kers op de taart werd de korte film dit jaar bekroond met de UPC Animatie Prijs op het Nederlands Filmfestival.

Met alle aandacht die hun filmpje oogstte, vonden de vier mak(k)ers het tijd voor een making-of. Daarom kropen ze voor de cameralens van Susie Oosting en vertelden ze hoe Mac ‘n’ Cheese werd bereid. Het resultaat is een leuke blik in de keuken van de vier filmmakers. De cheesy grappen krijg je er gratis bij.

Meer informatie over hun nieuwe studio vind je op colorbleed.nl.

Achter de schermen van Mac ‘n’ Cheese

Geplaatst door onder Achter de schermen, Eigen bodem, Nederland, Videos ▾