13/11/2011

Toffe animatie voor Jabberwocky-game

JabberwockyJabberwocky is een bekend gedicht van Lewis Carroll dat opdook in de avonturen van Alice in Wonderland. Het onverstaanbare rijmpje bestaat uit verzonnen woorden en vertelt over de Jabberwock, een gevreesd monster. In het verleden zijn er al een aantal films op gebaseerd, zoals de speelfilm van Terry Gilliam en de korte animatiefilm van Jan Švankmajer.

Blijkbaar werkte Avalanche Software ook aan een Jabberwocky-game, al werd het spel nooit uitgebracht. De avontuurlijke cinematic die Blur Studio voor de game maakte staat echter wel online en is – zoals je van die studio mag verwachten – een knap staaltje animatie. Het ontwerp is van Todd Harris, Leo Santos was de layout artist en animation supervisor.

Jammer dat we nooit meer over de geanimeerde figuren zullen zien, want het smaakte naar een leuk avontuur.

Cinematic voor de game Jabberwocky

(Via ItsArtMag)

Geplaatst door onder Games