15/11/2011

Illumination neemt studio Mac Guff over

The LoraxUniversal Pictures, het moederbedrijf van Illumination Entertainment (Despicable Me, Hop, The Lorax), heeft Mac Guff Ligne gekocht. Dat is de animatiestudio in Parijs die werd ingeschakeld voor de succesvolle animatiefilm Despicable Me.

De aankoop past bij de aankondiging van Illumination om in de toekomst twee films per jaar te maken. De noodzakelijke uitbreiding daarvoor strekt blijkbaar tot in Europa.

Minion uit Despicable MeDe ‘nieuwe’ studio wordt omgedoopt naar Illumination Mac Guff. Voortaan zullen de Franse animatiemakers dus uitsluitend aan de nieuwe animatiefilms van Illumination werken. In Parijs werken slechts vijftig vaste medewerkers, maar tijdens het drukste van de productie kan dat aantal worden opgeschroefd tot 350. Het deel van Mac Guff dat zich bezighoudt met special effects voor liveactionfilms van andere studio’s blijft onafhankelijk voortbestaan.

In Illuminations pijplijn zitten nog een heleboel nieuwe films. Volgend jaar verschijnt The Lorax en in 2013 verschijnt Despicable Me 2. Daarnaast wordt ook gewerkt aan Flanimals, The Addams Family en meer.

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films