20/10/2011

DreamWorks wil Captain Underpants verfilmen

Captain UnderpantsDreamWorks Animation heeft de rechten gekocht voor een adaptatie van Captain Underpants. Dat is een populaire reeks kinderboeken van de Amerikaanse schrijver en illustrator Dav Pilkey.

De verhalen gaan over enkele jonge leerlingen en hun avonturen op school. Tieners George Band en Harold Hutchins hebben schoon genoeg van Mr. Benny Krupp, de studentenhatende directeur. Wanneer ze hem hypnotiseren, verandert hij in Captain Underpants: een vriendelijke superheld die de kinderen helpt – in zijn onderbroek.

Bibliotheek vol bronmateriaal

Captain UnderpantsDe Captain Underpants-reeks bestaat uit acht boeken en Pilkey werkt momenteel aan een negende. Bill Damaschke van DreamWorks vertelde dat de studio al op de filmrechten aast sinds het eerste deel verscheen in 1997, maar de auteur wilde ze nooit verkopen. Tot nu.

Kinderen die het schoolhoofd veranderen in een superheld? Klinkt grappig. En een leuke afwisseling voor alle dierenfilms die de animatiestudio nog uitbrengt (Puss in Boots, Madagascar 3, How to Train Your Dragon 2…).

(Via Deadline)

Geplaatst door onder Films