04/10/2011

Korte animatiefilm: Paths of Hate

Onderaan kun je Paths of Hate bekijken, een indrukwekkende kortfilm van de Poolse animator Damian Nenow.

Paths of HateDe film, geproduceerd bij Platige Image, was dit jaar een van de zes genomineerden voor de Cartoon d’Or (een prijs voor de beste korte animatiefilm van Europa), maar verloor uiteindelijk van The Little Boy and the Beast.

Winnaar of niet, de korte animatiefilm blijft een erg knap visueel schouwspel waarin twee piloten hun eigen oorlog uitvechten. “Terwijl ze cryptische boodschappen achterlaten in het hemelgewelf, maakt de haat het beest in de piloten wakker. Een beest dat in iedereen sluimert, maar dat – wanneer het wakker wordt – bereid is om alles op het spel te zetten. Blinde furie ontwaakt…”

Korte animatiefilm Paths of Hate

Geplaatst door onder Kortfilms