30/08/2011

Winnie de Poeh en Nessie samen op een dvd

Winnie de Poeh dvdVanaf 31 augustus 2011 verschijnt Winnie the Pooh op dvd. Helaas niet op Blu-ray, wat erg jammer is voor de liefhebbers van de superieure beeldkwaliteit. Niet dat er iets mis is met de dvd, maar als je eenmaal van HD hebt geproefd, wil je niets anders meer. Onderaan volgt een korte samenvatting van de dvd-inhoud.

Prachtige inhoud

Niets dan lof over de animatiefilms zelf. Zowel de hoofdfilm (Winnie the Pooh) als het bonusfilmpje (The Ballad of Nessie) zijn mooie, traditioneel getekende animaties die je niet mag missen. Als je ze nog niet in de bioscoop hebt gezien, kun je op de titels te klikken om recensies te lezen.

Verwijderde scènes

Winnie the PoohErg veel bonusmateriaal bevat de dvd niet, maar wat erop zit is wel leuk om te zien. Omdat Winnie de Poeh bedoeld is voor de allerkleinsten, moesten de makers een aantal fragmenten inkorten om de film niet te lang te maken. Als extraatje krijg je dus enkele scènes die iets langer of net iets anders zijn dan wat je in het eindresultaat te zien kreeg.

Dat betekent dat er nog geanimeerde stukjes in hun ruwe, onafgewerkte vorm bij zitten (zie afbeeldingen). Soms geanimeerd maar nog niet volledig ingekleurd, soms een animatic (een montage van de storyboards). Twee vliegen in één klap, want je krijgt dus zowel enkele alternatieve clips als een blik op hoe de tekenfilm werd gemaakt. Met deze vijf niet-gebruikte scènes, die ingeleid worden door de regisseurs, ben je helaas niet veel langer dan een kwartiertje zoet.

Missende ondertitels

The Ballad of NessieHoewel de hoofdfilm en alle verwijderde scènes netjes van Nederlandse ondertitels werden voorzien, ontbraken die bij het korte bonusfilmpje over Nessie. Alles lijkt goed te gaan wanneer de titel verschijnt en onderaan de Nederlandse vertaling in beeld komt, maar dan houdt het op. Het hele verhaal over Nessie werd niet ondertiteld. Je kan wel de Engelse, Nederlandse, of Franse audio selecteren, maar ondertitels zijn er niet. Je dvd-menu denkt van wel, maar als je ze selecteert krijg je niets te zien. Dat kan mogelijk vervelend zijn voor wie niet zo vertrouwd is met het Schotse accent van de dichtende verteller Billy Connolly (zoals te horen in dit fragment).

Kortom, een ietwat magere uitgave. Niettemin is Winnie the Pooh een tekenfilm die niet mag ontbreken in de collectie van elke animatieliefhebber.

Geplaatst door onder Dvds/blu-rays