07/08/2011

Korte animatiefilm: Robots of Brixton

Robots of BrixtonIn 1981 vonden in Brixton (Zuid-Londen) explosieve rellen plaats tussen de politie en de zwarte inwoners van de wijk. De arme bevolking werd getroffen door harde tijden en het harde optreden van de politie deed het tot een handgemeen komen dat in de geschiedenisboeken zou belanden.

De rellen dienden als basis voor de korte animatiefilm van masterstudent Kibwe Tavares. In Robots of Brixton laat hij een futuristische versie zien van de gewelddadige opstand. Als het verleden ons iets heeft geleerd, is het dat de geschiedenis zich (helaas) vaak herhaalt. Dus wie zegt dat robots met een verschillende achtergrond in de toekomst ook niet slaags raken?

Meer informatie vind je op deze website of deze blog.

Korte animatiefilm Robots of Brixton

Geplaatst door onder Kortfilms, Studentenwerk