03/08/2011

Aardmans Gulp is de grootste animatie ter wereld

GulpVorig jaar verscheen Dot, ’s werelds kleinste stop-motionanimatie (zie vorig bericht). Microscopisch klein, maar groots in zijn eenvoud. Hetzelfde team bij Aardman Animations heeft nu ook een poging gedaan om de grootste stop-motionanimatie van de wereld te maken. En hoe!

De animators verlieten hun veilige studio en namen vijf dagen lang een strand in, waar ze constant moesten strijden tegen het tij dat hun tekeningen kon uitwissen. Vanop een hoge kraan werden met een mobiel een heleboel foto’s genomen die nadien gebruikt werden voor het stop-motionfilmpje.

Net zoals bij Dot was de regie in handen van Ed Patterson en Will Studd, die samen Sumo Science vormen. Het filmpje dient als een promotiespotje voor de Nokia N8. Onderaan vind je een verhelderende making-of.

Korte animatiefilm Gulp (2011)

The Making of Gulp

Geplaatst door onder Commercials