23/07/2011

Fox Animation wil Mutts-strips verfilmen

MuttsFox Animation wil Mutts naar het witte doek brengen. Dat is een bekende stripreeks van Patrick McDonnell. Zijn korte, getekende grapjes worden al sinds 1994 in allerlei bladen gepubliceerd. Volgens de website verschijnt Mutts ondertussen in ruim zevenhonderd kranten en in twintig verschillende landen.

De animatiestudio werkt samen met Mutts’ geestelijke vader en zijn broer Robert McDonnell, die ook als executive producer aan het project verbonden is. De twee broers zullen samen het script schrijven.

MuttsDe hoofdpersonages in Mutts zijn twee van de populairste huisdieren: Earl, een hond, en Mooch, een kat. De strips volgen de dagelijkse belevenissen van het duo en een heleboel andere dieren (en mensen) uit de buurt. Mooch staat bekend om zijn slissende uitroep Yesh! en de neiging om overal sh aan toe te voegen. Af en toe speelt Mutts ook in op de actualiteit en popcultuur, zoals in het onderstaande voorbeeldje dat de draak steekt met de Twilight-films.

In korte vorm (vaak niet meer dan drie plaatjes) werkt Mutts erg goed. De uitdaging is nu om een geslaagde, avondvullende film te maken die even grappig is. De strips lenen zich perfect tot een tekenfilm, maar over de stijl en het medium wordt in het bericht niet gesproken. Wellicht wordt er voor een veel hippere (3D-) computeranimatie gekozen.

Mutts - Twilight

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films