20/06/2011

Teaser voor animatiefilm Alois Nebel

In Tsjechië, een land dat vooral bekend staat om zijn (surrealistische) stop-motionfilms (à la Jan Svankmajer), wordt op dit moment gewerkt aan een geanimeerde bioscoopfilm rond strippersonage Alois Nebel.

Alois NebelDe film speelt zich af in de jaren tachtig en draait om het titelpersonage Alois. Hij werkt in klein treinstation in Bílý Potok, een afgelegen dorp op de grens tussen Tsjechië en Polen. Hij leeft een teruggetrokken bestaan en houdt liever van schema’s met de dienstregeling dan van mensen. Wanneer hij begint te hallucineren, ziet hij treinen die honderden jaren geleden voorbijreden. Treinen vol geesten uit het donkere oorlogsverleden van Centraal-Europa. Alois belandt in een gesticht en maakt daar kennis met een mysterieuze man die op zoek is naar iemand.

Het verhaal is gebaseerd op de graphic novels van Jaroslav Rudiš en Jaromír 99. Om de stijl van de strips zo goed mogelijk te benaderen, wordt de rotoscopetechniek gebruikt. Daarbij worden filmfragmenten van echte acteurs overgetekend door animators. De film is naar verluidt de eerste van zijn soort in het land. Alois Nebel wordt geregisseerd door Tomáš Luňák en is een coproductie van Negativ (Tsjechië), Tobogang (Slovakije) en Pallas Film (Duitsland).

Alois Nebel wordt in de Tsjechische bioscopen verwacht in oktober 2011. Meer informatie vind je op de Tsjechische website.

Teaser voor Alois Nebel (vink Engelse ondertitels aan)

(Via Twitch)

Geplaatst door onder Films, Trailers