13/06/2011

Joann Sfar maakt Little Vampire-verfilming

Stripmaker en regisseur Joann Sfar won dit jaar in Annecy de prijs voor Beste Animatiefilm met de handgetekende verfilming van zijn strip The Rabbi’s Cat. Over zijn volgende project is nu ook meer bekend.

Little VampireLittle Vampire wordt een Engels gesproken 3D-animatiefilm die gebaseerd is op Little Vampire Goes to School, een strip van Sfar. Hij zal het script zelf schrijven en de animatiefilm eveneens regisseren. Inspiratie voor zijn werk vond Sfar zowel bij de horrorfilms van Roger Corman als de Peanuts-strips. Het resultaat moet zowel kinderen als volwassenen aanspreken.

Het verhaal draait om een kleine vampier die opgroeit in een huis met volwassen spoken en oude monsters. Hij vindt vliegen, in een vleermuis, rat of wolf veranderen en meisjes in hun nek bijten niet uitdagend genoeg. Hij wil naar school, om er vrienden te worden met andere kinderen. Helaas lopen die ’s nachts niet rond. Wanneer hij echter het huiswerk maakt van Michael, een jonge wees die problemen heeft met wiskunde, raakt hij bevriend met het eenzame mensenkind.

Little VampireDe film, die met de computer wordt gemaakt, is een Franse coproductie van StudioCanal en Autochenille. Producenten van zijn John Carls (Rango) en Antoine Delesvaux (met wie Sfar The Rabbi’s Cat regisseerde).

Aan de oppervlakte lijkt Little Vampire een kinderfilm, maar in het verhaal worden moeilijke thema’s niet uit de weg gegaan. Bewijs daarvan is het plaatje in dit bericht waarin de weesjongen uitlegt waarom hij niet in God gelooft. Of zulke onderwerpen – zeker voor al die gevoelige Amerikanen – bewaard blijven, valt nog af te wachten. De nieuwe animatiefilm wordt eind 2013 verwacht.

(Via Variety)

Geplaatst door onder Films