26/05/2011

Nieuwe trailer voor The Smurfs

The SmurfsNadat gisteren een pijnlijk hip tv-spotje opdook voor The Smurfs, licht een nieuwe trailer een groter tipje van de sluier op. De deels geanimeerde film van Sony Pictures Animation brengt de drie appels grote wezentjes naar New York, maar zelfs daar zijn ze niet veilig voor Gargamel en zijn kat Azrael.

Naast de obligate grapjes waarin elk woord wordt vervangen door ‘smurf’ (zelfs in “Oh my smurf”), zit het onderstaande voorsmaakje vol clichés. Behalve ronduit vreemde zaken (zijn Smurfen taai genoeg om de verpletterende metrodeuren te overleven?) bevat de film ook een heleboel stereotiepe dialogen (“No smurf left behind”, “You smurfed with the wrong girl”) en verwijzingen naar andere films.

Gekke accenten doen het altijd goed, dus werd aan de film ook maar een Schotse smurf met een kilt toegevoegd. Deze Braveheart-smurf schreeuwt gek genoeg “Smurfabunga”, een verwijzing naar “Cowabunga”, dat in het verleden door de Turtles en Bart Simpson werd gebruikt. Grote Smurf, slechts 546 jaar jong, haalt even zijn indrukwekkende speerwerpkunsten uit de kast. De Spartanen uit 300 zouden vast trots zijn op hem. De Belgische striptekenaar Peyo misschien iets minder.

Of er ook echt iets nieuws in de film zit, kunnen we vanaf 3 augustus 2011 in de bioscoop ontdekken.

Nieuwe trailer voor The Smurfs

(Via Vlicious)

Geplaatst door onder Films, Trailers