04/05/2011

NIAf organiseert masterclass Piet Kroon

NIAf masterclass Piet KroonHet Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf) brengt de Nederlandse schrijver en regisseur Piet Kroon naar Tilburg. Daar zal hij een zes dagen durende masterclass geven, waarvoor je je nog tot en met 9 mei 2011 kan aanmelden.

Kroon regisseerde de animatie in de speelfilm Osmosis Jones en werkte als storyboard artist mee aan bekende tekenfilms als Quest for Camelot en The Iron Giant. Recentere projecten zijn Shrek 2, Despicable Me en Rio, het komische papegaaienavontuur dat nu in de bioscoop draait. Zoals je in een vorig bericht kon lezen werkt hij momenteel aan de nieuwe prent Not the End of the World.

“Van donderdag 19 mei tot en met dinsdag 24 mei licht Piet Kroon aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden het feature animation story proces toe en gaat hij diepgaand in op belang en ontwikkeling van script, story board en animatic. Kroon wil het creatieve proces demystificeren en technieken aanreiken om ideeën en verhaalconcepten te ontwikkelen voor lange animatiefilms. De masterclass is zowel theoretisch als praktisch.”

Meer informatie vind je op de website van het NIAf of op de flyer (klik op de afbeelding voor hogere resolutie).

(Foto Piet Kroon via Veronica)

Geplaatst door onder Evenementen, Nederland