28/05/2011

Illumination plant een Uglydolls-film

In een gesprek met Deadline onthult Chris Meledandri, de baas van Illumination Entertainment (Despicable Me, Hop), dat de animatiestudio de filmrechten heeft gekocht van de Uglydolls.

UglydollsDat is de naam van een verzameling speelgoedpoppetjes die werden bedacht door David Horvath en zijn vrouw Sun-Min Kim.

Een regisseur is er nog niet, maar het script wordt alvast geschreven door Larry Stuckey (Little Fockers). Hij zal zich laten inspireren door de knuffels en zich baseren op de verhalen die het duo rond de poppen creëerde.

Toen Meledandri de Uglydolls meer dan tien jaar geleden voor het eerst zag in een winkel, voelde hij zich meteen tot hen aangetrokken:

“Ze zijn eenvoudig ontworpen en hebben een expressieve persoonlijkheid. Zodra ik David en Sun-Min leerde kennen, ontdekte ik dat er een hele mythologie en een wereld achter [de poppetjes] schuilgaat. Hun karakter en geestigheid deden me denken aan oude tekeningen die ik zag van Matt Groening, voor hij The Simpsons maakte.”

Geplaatst door onder Films