18/04/2011

Eerste teaser voor tekenfilm Wrinkles

Wrinkles (Arrugas)Emilio, een gepensioneerde bankdirecteur die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, wordt door zijn zoon naar een bejaardentehuis gebracht. Hij heeft het moeilijk om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en grijpt daardoor terug naar herinneringen uit zijn jeugd. Met de hulp van zijn kamergenoot Miguel doet hij er alles aan om de symptomen van zijn achteruitgang verborgen te houden voor de dokters. Het laatste wat hij wil is op de bovenste verdieping belanden, waar alle hopeloze patiënten hun laatste dagen doorbrengen.

Met humor vechten de twee oudjes tegen de dagelijkse sleur van de routine (eten, medicijnen innemen, middagdutje, gymnastiek), want hoewel ze aan het einde van hun leven zijn gekomen, is dit voor hen nog maar het begin.

Het ontroerende verhaal van Arrugas (Wrinkles) is gebaseerd op de gelijknamige – meermaals bekroonde – strip van Paco Roca. De Spaanse tekenfilm wordt geregisseerd door Ignacio Ferreras. Hij lijkt iets met oude mensen en de dood te hebben, want eerder maakte hij de knappe kortfilm How to Cope with Death.

De film, een coproductie van Perro Verde Films en Cromosoma, is momenteel in productie en wordt verwacht in 2012.

Teaser voor Arrugas (Wrinkles)

(Via Animafilms)

Geplaatst door onder Films, Trailers