19/02/2011

Korte animatiefilm: Ferdinand the Bull

Eerder kon je op onze site lezen dat Fox Animation een bioscoopfilm wil maken van The Story of Ferdinand, een bekend kinderboek dat werd geschreven door Munro Leaf en geïllustreerd door Robert Lawson.

Ferdinand the BullHet verhaal gaat over een stier die liever buiten van de bloemetjes geniet dan dat hij het geweld opzoekt in de arena met de matadors. Het boek werd jaren geleden al in een korte animatiefilm gegoten door Walt Disney.

Onderaan in dit bericht kun je het originele tekenfilmpje bekijken dat de animatiestudio in 1938 een Oscar opleverde voor de Beste Korte Film (Cartoons).

Hoewel het filmpje vandaag misschien erg braaf lijkt en een anticlimax als einde heeft, krijg je een heel ander beeld als je het in de juiste tijd plaatst. Het boek verscheen negen maanden voor de Spaanse Burgeroorlog losbarstte en werd vanwege de pacifistische inhoud in heel wat landen verboden. De moraal – dat zelfs een stier kan kiezen om niet te vechten – lag toen nogal gevoelig.

Korte animatiefilm Ferdinand the Bull (1938)

Geplaatst door onder Kortfilms