11/02/2011

Korte animatiefilm: The External World (18+)

The External WorldDe Ierse animator David O’Reilly, van wie eerder Please Say Something op onze site verscheen, presenteert weer een nieuw staaltje geanimeerde absurditeit.

De officiële plotbeschrijving luidt “Een jongen leert piano spelen”, maar dat is lang niet het enige wat je voorgeschoteld krijgt. Komen ook aan bod: een ACME rusthuis, een geil faxtoestel, een aansteker met bijzondere krachten, een dodelijk saaie sitcom, een gruwelijk uitstapje van vader en zoon, een origineel doktersadvies en een irritant kind met een grote bek.

Wie zich afvraagt of deze opeenvolging van vreemde, gewelddadige en soms obscene fragmenten geen kwaad kan, stellen we alvast gerust met dit citaat uit het filmpje: “Geen zorgen, het is maar animatie.”

Update 14 feb 2011: The External World werd de winnaar van de IFTA-award voor Animation, uitgereikt door de Ierse Academie voor Film en Televisie.

Korte animatiefilm The External World (2010)

(Met dank aan Hans voor de tip en Filip voor het IFTA-weetje)

Geplaatst door onder Kortfilms