19/02/2011

Fox plant animatiefilm over stier Ferdinand

The Story of FerdinandFilmstudio Fox Animation heeft de rechten gekocht van The Story of Ferdinand. Dat is een (vooral in Amerika) erg bekend kinderboek uit 1936 geschreven door Munro Leaf en geïllustreerd door Robert Lawson.

Het verhaal draait om een vredelievende stier die liever buiten van de bloemetjes geniet dan dat hij het geweld opzoekt in de arena met de matadors. Het boek verscheen negen maanden voor de Spaanse Burgeroorlog losbarstte en werd vanwege de pacifistische inhoud in heel wat landen verboden. De moraal – dat zelfs een stier kan kiezen om niet te vechten – lag toen nogal gevoelig.

Ferdinand the BullDe studio wil het verhaal verder uitwerken als een computeranimatiefilm en slaat daarvoor de handen in elkaar met Carlos Saldanha (regisseur van Rio en de drie Ice Age-films).

Mogelijk doet Fox voor de animatie een beroep op dochterbedrijf Blue Sky Studios, maar daarover werd in het persbericht niet gesproken.

Opmerkelijk is dat de filmrechten niet eerder werden opgekocht door Walt Disney. In 1938 maakte de animatiestudio namelijk Ferdinand the Bull, een tekenfilmpje gebaseerd op het zelfde boek, en won daarmee een Oscar voor Beste Korte Film (Cartoons). Het oude tekenfilmpje vind je in dit bericht.

(Via New York Times – Plaatjes komen uit Disneys tekenfilmpje)

Geplaatst door onder Films