02/01/2011

Trailer voor animatiefilm The Magic Crystal

Het Magische KristalThe Magic Crystal is een nieuwe animatiefilm die met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds werd gemaakt. Aan de film werkten het Finse Anima Vitae en de Belgische Victor Studio mee. De regie is in handen van de Fin Antti Haikala, die eerder al meewerkte aan Niko en de Vliegende Brigade (2008), en Italiaan Igor Boris Bertolucci.

De film is een coproductie van Epidem Zot (Finland), ConnecToon (Italië) en Skyline Entertainment (België). Die laatste zag je misschien voorbijkomen in de aftiteling van die onvergetelijke horrorfilm bioscoopfilm Suske en Wiske: De Texas Rakkers (2009).

In Het Magische Kristal ontdekt de dappere weesjongen Yotan dat Basil, de sluwe assistent van de Kerstman, een gemeen complot smeedt. Hij wil het magische kristal stelen dat de Kerstman gebruikt om de cadeautjes op tijd bij alle kinderen te brengen.

The Magic CrystalHet is soms moeilijk te geloven dat de onderstaande video de officiële trailer is. Zeker vanwege dat ene fragment waar de bovenste rij tanden van de schurk gewoon in het midden van zijn mond zweeft (zie afbeelding). Tenzij dat voor een cool effect zorgt in stereoscopisch 3D… Enfin, deze plaatjes zien er al iets beter uit dan de trailer.

Hoewel de animatiefilm oorspronkelijk in november 2010 in de bioscoop zou verschijnen (zo staat het ook nog steeds op de schijnbaar verwaarloosde website), is de Belgische release verschoven naar 1 februari 2011. Niet de beste timing, maar de concurrentie onder de vele kerstfilms maakt het wellicht hard om een goede plaats in de agenda te veroveren.

Eerste trailer voor The Magic Crystal

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers