12/01/2011

Eerste trailer voor Little Big Panda

De nieuwe animatiefilm Little Big Panda werd geregisseerd door Greg Manwaring, een Amerikaanse (supervising) animator die meewerkte aan films als The Illusionist, Asterix and the Vikings, The Iron Giant, Pocahontas en The Lion King.

Little Big PandaVer weg, in de Chinese hooglanden, krijgen panda’s het elke dag moeilijker omdat de bamboe steeds schaarser wordt en de mensen hun territorium steeds uitbreiden. De meeste panda’s zijn erg lui, maar gelukkig is Manchu nét wat de pandagemeenschap nodig heeft: een actief kereltje dat samen met zijn vrienden een spannende missie onderneemt om zijn met uitsterven bedreigde soortgenootjes te redden. Kortom, een avontuurlijke tekenfilm met een milieubewuste boodschap – à la Sammy’s Avonturen, een andere Belgische animatiefilm.

De tekenfilm werd geanimeerd in Duitsland (Benchmark Entertainment), ingekleurd in Spanje (Juventy Films) en belandde voor de special effects in België. Een flinke investering (een miljoen euro) van het Chinese Yisang Media zorgde ervoor dat het Belgische Digital Graphics aan de slag kon met de special effects en de conversie. Zo werkten een veertigtal grafische ontwerpers bijna een half jaar aan de conversie van 2D naar 3D.

Little Big Panda gaat op 15 januari 2011 in première in het Chinese Peking en het avontuur wordt in het najaar verwacht in de Belgische bioscopen.

Trailer voor Little Big Panda (2011)

(Via Wallimage en Animafilms)

Geplaatst door onder België, Eigen bodem, Films, Trailers