13/01/2011

Pixars zoötroop verklaart animatie

De zoötroop van PixarEen zoötroop is – zoals in de video wordt uitgelegd – nog het best te vergelijken met een driedimensionale versie van een flip book. Dat is zo’n boekje waarbij je de illusie van beweging kunt creëren door de pagina’s snel door je handen te laten glijden.

Pete Docter (regisseur Monsters Inc en Up) en andere animatieliefhebbers geven in het onderstaande fragment meer uitleg bij twee knappe voorbeelden van een zoötroop. Het ene bevat personages uit de tekenfilm My Neighbour Totoro van Studio Ghibli, het andere brengt de personages uit de Toy Story-avonturen van Pixar tot leven.

Dichter bij huis was in september 2010 tijdens het KLIK! Amsterdam Animation Festival ook een werkend voorbeeld te zien van een zoötroop.

De zoötroop van Pixar legt uit hoe animatie werkt

(Met dank aan Kürt voor de tip)

Geplaatst door onder Extra ▾, Videos ▾