29/09/2010

Trailer voor animatiefilm Chico & Rita

Chico & RitaHavana, 1948. De Cubaanse hoofdstad bruist van de energie. Het is daar waar de jonge pianist Chico voor het eerst Rita ontmoet, een knappe zangeres met een uitzonderlijke stem. Zwoele muziek en romantiek brengen de twee meteen bij elkaar.

Maar net zoals dat in een bolero gaat (een van oorsprong Spaanse ballade die ook erg populair werd in Latijns-Amerika), wordt hun relatie ook geplaagd door pijn en verdriet. Chico reist zijn vurige liefde achterna en zo volgen we de personages op een muzikaal avontuur dat van Havana naar New York en van Parijs naar Hollywood leidt. De passie laait hoog op terwijl de twee elkaar proberen te vinden in de muziek… en in de liefde.

Aan de onafhankelijke animatiefilm werd maar liefst zes jaar gewerkt. De Spaanse filmmaker Javier Mariscal, zijn broer Tono Errando en Oscarwinnaar Fernando Trueba regisseren en de 93-jarige Bebo Valdés componeert. Die laatste zorgt ervoor dat de film een streling voor het oor wordt. Verschillende grote namen uit de jazzwereld (zoals Dizzy Gillespie en Thelonious Monk) maken hun opwachting in de film.

Of en wanneer Chico & Rita ook in Nederland en België verschijnt, is op dit moment niet bekend. In Engeland gaat de film op 6 oktober 2010 in première op het London Spanish Film Festival.

Eerste trailer voor Chico & Rita

(Via Cartoon Brew)

Geplaatst door onder Films, Trailers