19/08/2010

Korte animatiefilms: Teat Beat of Sex

Animatie werd in het verleden al vaker gebruikt om jonge kinderen voor te lichten of serieuze onderwerpen op een tijdloze en stijlvolle manier onder de aandacht te brengen.

Teat Beat of SexIn de jaren ’40 leerde Walt Disney jonge meisjes in The Menstruation Story kennismaken met de maandelijkse herinnering aan het vrouw-zijn, een geanimeerd Frans lulletje plaatste aids in de kijker en dichter bij huis leerde de prachtige, Nederlandse tekenfilm Paultje en de Draak kinderen op een geweldige manier om te gaan met kanker.

Signe Baumane, een animatrice uit Litouwen die het vak leerde bij Bill Plympton, zet die traditie graag verder. Op haar website verklaart ze dat Teat Beat of Sex een einde maakt aan de misvatting dat vrouwen niet evenveel door seks geobsedeerd zijn als mannen.

Teat Beat of SexIn de serie komen allerlei miniverhaaltjes voorbij vanuit het standpunt van een alledaagse meid. Zeg maar gerust de onversneden waarheid, verpakt in een tekenfilm. De mysteries van de g-plek, alcohol en seks, orgasmes, soa’s, onenightstands, maagdelijkheid, voorbehoedmiddelen en nog veel meer onderwerpen komen aan bod in een reeks van vijftig korte tekenfilmpjes. De eerste drie vind je alvast onderaan in dit bericht.

Meer informatie vind je op de site www.teatbeat.com.

De drie eerste episodes van Teat Beat of Sex

(Via Cartoon Brew)

Geplaatst door onder Kortfilms