21/08/2010

Pilot voor serie Isaac and Quincy

In een wereld vol criminaliteit, waar slechts twee zwarte dienders met een afro de wet respecteren, wordt God aangeklaagd voor kindermisbruik. Juist, ja, Isaac and Quincy is niet voor gevoelige zieltjes.

Isaac and QuincyIsaac and Quincy is het nieuwste werk van Liam Tate en Jamie Stanton, beter bekend als Tea & Cheese. Het pseudo-8-bitstijltje heeft de makers altijd al geboeid. Of je nou de creatieve stop-motionvideo van Waterslide bekijkt, of de leuke reclamespot Mega Bite, je ziet meteen dat ze een zwak voor de oude retrostijl hebben. Dat geldt ook voor Isaac and Quincy, al ziet die er natuurlijk heel wat wat moderner en gaver uit.

Het absurde idee ontstond reeds in 2006, wanneer Tate een neppe trailer maakte voor een blaxploitationfilm. Toen was de animatie nog een stop-motionfilmpje dat volledig met lego werd gemaakt, maar de huidige testanimatie (zie onderaan) is helemaal digitaal.

Met een portie geluk en voldoende interesse, kan het onderstaande fragment het begin zijn van een nieuwe animatieserie. Dat is in elk geval het doel van de ambitieuze makers. Vandaag op Animatieblog, morgen misschien op MTV of Comedy Central… Meer informatie over de Britse makers vind je op hun website, blog, of gewoon via Twitter.

Pilot voor animatieserie Isaac and Quincy

Geplaatst door onder Series, Videos ▾