31/07/2010

Nathan Love animeert voor NBC

Benieuwd naar de oorsprong van het logo van de Amerikaanse zender NBC? Meer dan dertig seconden heb je niet nodig.

NBC PeacockDe korte animatie is geïnspireerd op de promotiefilmpjes van Spümcø. Dat was een bekende animatiestudio opgericht door John Kricfalusi, maker van The Ren & Stimpy Show. Een voorbeeldje van het oudere werk vind je onderaan in dit bericht.

Animatiestudio Nathan Love blies nieuw leven in de geschiedenis van het logo van de National Broadcasting Company, beter bekend als de NBC. Het resultaat is een grappige karakteranimatie waarin de kleurrijke pauw de hoofdrol speelt. Het leukste detail is volgens mij het sullige heen-en-weer wippen wanneer hij de stippen ziet liggen op de grond.

Op Motionographer vind je meer schetsen en artwork van het project.

Promotiefilmpje NBC Peacock (2010)

Oude karakteranimatie voor NBC van Spümcø

(Via Cartoon Brew)

Geplaatst door onder Commercials