15/06/2010

Trailer voor Ultrakort-animatiefilm Pik

Je zou misschien verwachten dat Pik de nieuwe biografie is over wat Tiger Woods zo graag achternaloopt, maar dat is gelukkig niet zo. Wat Pik wel is, is een gloednieuwe en komische kortfilm van Nederlandse bodem.

PikPik (of Pecker, voor de internationale fans) is een van de vier korte animatiefilms die uit bijna dertig inzendingen geselecteerd werden voor Ultrakort. Dat is een reeks van korte animatiefilmpjes die deze zomer vertoond worden in het voorprogramma van de speelfilms in zo’n zeventig Pathé-bioscopen. Met wat geluk heb je dus straks tóch nog iets aan de dag dat je vriendin je meesleept naar Sex and the City 2.

Daarna pikt de kortfilm zich een weg naar allerlei festivals. Pik is een mengeling van stop motion en handgetekende animatie, iets wat volgens de makers past bij de tegenstrijdigheid in de kortfilm. Het verhaal draait namelijk rond een os en een ossenpikker: “De vogel pikt en de os pikt het niet. Maar zonder het gepik wordt zijn leven helemaal ondraaglijk.”

PikDe korte film werd gemaakt door Erik van Schaaik (schrijver, regisseur en animator van het vogeltje) en Patrick Raats (animator van de os) en vond een producent in Jiek Weishut van de Nederlandse studio The Drawing Room.

Alles over de korte film en de makers vind je op www.os-pikker.nl en hun persoonlijke websites. Naast een heleboel informatie, een stukje van de making-of en pak afbeeldingen, kun je er ook lezen dat de première van de kortfilms wellicht plaatsvindt in Pathé Tuschinski. Iets om in de gaten te houden!

Trailer voor korte animatiefilm Pik (2010)

Geplaatst door onder Eigen bodem, Nederland, Trailers