27/03/2010

Trailer voor stripverfilming Boogie (18+)

“Voel je dan niets als je iemand vermoordt?”
– “Als ik een geluiddemper gebruik, voel ik helemaal niets.”

BoogieBoogie is een animatiefilm die niet onopgemerkt voorbij kan gaan. De film neemt een loopje met het politiek correcte klimaat waarin elk grapje zorgvuldig wordt uitgekozen zonder iemand tegen de schenen te schoppen. Voluit heet de film Boogie, el aceitoso (Boogie, The Oily). Aan de basis ligt de stripreeks van de Argentijnse schrijver en tekenaar Roberto Fontanarrosa.

Het verhaal bevat alle ingrediënten voor een ‘onfatsoenlijke’ film: seks, geweld, drugs en racisme. Al deze ongecensureerde elementen neem je maar beter met een grove korrel zout, want huurmoordenaar Boogie is gewoon een heerlijke parodie op de ongenuanceerde helden uit Amerikaanse films van de jaren zeventig, zoals Dirty Harry.

BoogieWanneer maffiabaas Sonny Calabria op het punt staat om veroordeeld te worden voor zijn criminele daden, vraagt de familie aan huurmoordenaar Boogie om de kroongetuige op te sporen en te vermoorden. Zijn prijs is echter te hoog en de familie huurt een concurrent van Boogie in. Dat zet kwaad bloed bij Boogie en hij besluit om de getuige als eerste te vinden en die vervolgens weer voor een flinke duit te verkopen aan de maffia.

De actiekomedie is de eerste bioscoopfilm van de Argentijnse Illusion Studios, geregisseerd door Gustavo Cova. Boogie ging in Argentinië in première in oktober 2009 en werd in de Mexicaanse bioscopen verwacht in maart 2010. Of en wanneer de stripverfilming ook in de lage landen verschijnt, is helaas niet bekend. Meer informatie vind je op de site.

Spaanse trailer voor Boogie, el aceitoso

(Via CartoonBrew, LatinoReview en FocusOnAnimation)

Geplaatst door onder Films, Trailers