24/02/2010

Eigen bioscoopfilm voor Speedy Gonzales

Speedy Gonzales & SylvesterÁndale! Ándale! Arriba! Arriba! Wie kent Speedy Gonzales niet? De razendsnelle Mexicaanse muis was heel wat vijanden te snel af in de Looney Tunes– en Merrie Melodies-tekenfilmpjes van Warner Brothers. In 1956 won Speedy (in een filmpje met Sylvester) de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm.

Warner Bros. heeft voor de toekomst al heel wat nieuwe bioscoopfilms gepland met bekende cartoonpersonages, denk aan de films met Yogi Bear en Tom and Jerry. Gisteren raakte bekend dat ook Speedy niet aan een eigen bioscoopavontuur ontsnapt.

Het minder leuke nieuws? Net als de eerder vermelde films wordt dit ook een hybridefilm. Je mag dus een mengeling verwachten van echte acteurs en een computermuis (denk aan Alvin and the Chipmunks). Speedy wordt van een tekenfilmfiguurtje getransformeerd naar een 3D-personage. De racemuis krijgt de stem van stand-upcomedian en acteur George Lopez.

Speedy GonzalesDe film zal zich afspelen in de huidige tijd en Speedy wordt een onbegrepen jongen. Zijn familie heeft een heel nauwkeurig werk waarvoor hij eigenlijk veel te snel is. Omdat hij het steeds verknoeit, besluit hij maar om de wijde wereld in te trekken, op zoek naar iets wat hij wel goed kan. Onderweg raakt hij bevriend met een bange autoracer.

Anne Lopez, een van de producenten, voegde er ook aan toe dat Speedy een modern personage wordt, en niet de “racistische Speedy uit 1950″. Met andere woorden: Speedy Gonzales wordt mogelijk een film over een snelle, maar brave muis zonder opmerkelijke persoonlijkheid. Lang leve het politiek correcte klimaat.

(Via THR en CinemaBlend)

Geplaatst door onder Films