01/01/2010

Krijgt Tom and Jerry de Chipmunks-behandeling?

Tom and JerryWe weten al een jaartje dat er gewerkt wordt aan een verfilming van het bekende cartoonduo, maar sinds kort is er nogal wat kritiek ontstaan over de lakse aanpak van de producent. In een interview verklaart Dan Lin dat hij het cartoongeweld uit de originele serie wil bewaren, maar dat dit vooral afhangt van de mening van de MPAA; de Motion Picture Association of America.

De MPAA plakt het etiket met de minimumleeftijd op de films en is voor veel filmmakers een belangrijke organisatie om rekening mee te houden, aangezien zij de doelgroep (en de mogelijke opbrengst) kan beïnvloeden. Echt trouw blijven aan de personages zit er dus wellicht niet in als de vrij conservatief ingestelde MPAA haar zegen aan de film voor alle leeftijden moet geven. De ergste voorspelling: gigantische hamers worden wellicht vervangen door zachte kussens en de knallende explosieven door flauwe klapsigaren.

Tom and JerryLin ziet het gevecht tussen Tom en Jerry als een broederstrijd, net zoals hij vroeger zelf met zijn broers vocht. De oude vete tussen een kat en muis wordt in zijn ogen dus een kinderspelletje in plaats van een instinctieve strijd tussen het natuurlijke roofdier en zijn smakelijke prooi.

Net als films zoals Alvin and the Chipmunks wordt Tom and Jerry een mengeling van live action en computeranimatie. In plaats van eekhoorns worden het nu een digitale kat en muis die door het decor zullen rennen. Hopelijk geven ze Tom en Jerry geen miauwende en piepende stemmen zoals in die films.

Mammy Two Shoes, de zwarte huishoudster die Tom vaak met haar bezem achternazat, zullen we in deze ongetwijfeld politiek correcte productie niet moeten verwachten. Tom and Jerry moet het verhaal vertellen hoe de twee personages elkaar hebben leren kennen.

Tom en Jerry De FilmHet lijkt erop dat niemand iets geleerd heeft van de animatieflop uit 1992. Tom and Jerry: The Movie werd toen een kleine ramp omdat de film heel wat verkeerde wendingen nam. De twee rivalen werden vriendjes (met elkaar én met een meisje), kregen opeens een stem en werden uit hun vertrouwde omgeving gehaald en in een matig avontuur vol liedjes geplaatst. Bovendien verliest een lange film ook de kracht van de korte tijdsduur zoals dat het geval was bij de cartoons.

Als je meer wil weten over die film: er bestaat een uitgebreide tirade waarin een teleurgestelde fan, ThatGuyWithTheGlasses, zijn beklag doet.

De nieuwe film staat voorlopig gepland voor 2011. Benieuwd hoeveel er dan nog overblijft van de prachtige cartoons van Hanna-Barbera.

(Via CartoonBrew en Collider)

Geplaatst door onder Films